LEVC BREIDT BELGISCH DEALERNETWERK UIT MET CELIS GROEP

  • Celis Groep wordt de tweede Belgische dealer van LEVC.
  • Celis Groep gaat in de Belgische provincie Limburg de verkoop en aftersales van de elektrische TX-taxi en de VN5-bestelwagen verzorgen.
  • Beide voertuigen kunnen emissievrij rijden en worden aangedreven door de bewezen eCity-technologie van LEVC.
  • De TX en VN5 maken een einde aan ‘autonomie angst’ en bieden Belgische klanten de ideale duurzame transportoplossing.

5 april 2022 – Met de benoeming van Celis Groep in de Belgische provincie Noordoost-Limburg kondigt LEVC (London Electric Vehicle Company) een nieuwe uitbreiding van zijn Europese dealernetwerk aan.

Celis Groep, gevestigd in Hasselt, verkoopt voortaan de toonaangevende elektrische TX-taxi en VN5-bestelwagen van LEVC en levert alle ondersteuning die met de verkoop en service verband houdt. Celis Groep brengt het totale aantal Europese dealers van LEVC op 35 en is de tweede vestiging in België.

Celis Groep heeft uitgebreide kennis van de voertuigen van de Geely Group en is gespecialiseerd in de verkoop van Volvo’s vanuit de showrooms in Hasselt en Sint-Truiden. Nu klanten de voordelen van emissievrije, duurzame transportoplossingen zonder bereikangst beginnen in te zien, zijn er al drie elektrische VN5-busjes geleverd aan het Belgische autoverhuurbedrijf Top Rent.

Joerg Hofmann, CEO van LEVC, zegt daarover: “Het vergroten van het aantal LEVC-dealers in Europa speelt een belangrijke rol bij het realiseren van onze ambitieuze groeistrategie. Door zijn ruime expertise met deze sector in België en zijn uitgebreide kennis over onze TX- en VN5-voertuigen levert de Celis Groep een belangrijke bijdrage aan de vergroting van LEVC’s aandeel op de cruciale Europese markt.”

Francis Harnie, Managing Director van Celis Groep, merkt op: “We zijn trots om het merk LEVC naar  regio Limburg te brengen. De TX-taxi en VN5-bus van LEVC hebben een geweldige actieradius in EV-modus en bieden dankzij de grote totale actieradius veel flexibiliteit.  We zijn ervan overtuigd dat er veel vraag zal zijn naar deze trendsettende voertuigen. Beide zijn nu te zien en te testen bij Celis. Via Top Rent kunnen ze bovendien voordelig worden gehuurd.”

De elektrische TX van LEVC is toonaangevend platform en oplossing voor groen stadsvervoer in één. Door ongeëvenaard comfort, functionaliteit en ruimte voor de bestuurder en maximaal zes passagiers, kunnen alle inzittenden het nieuwe duurzame rijden ervaren. Met de eCity-technologie van LEVC kan de TX 101 km (63 mijl) rijden op de elektrische aandrijving alleen, voor een echt emissievrije rit. Dankzij de baanbrekende technologie om het bereik te vergroten is een totale actieradius van 510 km (316 mijl) haalbaar.

De VN5, de nieuwe elektrische bestelwagen van LEVC, heeft dezelfde lichtgewicht aluminium constructie en eCity-technologie als de TX. De VN5 is compleet nieuw ontworpen om een zeer capabel, flexibel en economisch elektrisch transportplatform te bieden met een bruto laadvermogen tot 830 kg en een laadruimte van 5,5 m3. Dankzij een  draaicirkel van slechts 10,1 m kan de VN5 in elke stadsomgeving uit de voeten. Een puur EV-bereik van meer dan 98 km (60 mijl) en een totale actieradius van 489 km (304 mijl) met range-extender vergroten de flexibiliteit en brengen elke verplaatsing binnen bereik.

Over LEVC

De geschiedenis van LEVC begon in 1908 toen de eerste zwarte taxi speciaal werd ontworpen en in gebruik werd genomen in Londen. Met zijn onmiskenbare silhouet en klassieke designelementen bepaalt dit iconische Britse voertuig al meer dan een eeuw het bedrijf.  In 2018 introduceerde LEVC zijn nieuwste taximodel, de elektrische TX. De TX is ‘s werelds schoonste en meest geavanceerde taxi ooit, aangedreven door de revolutionaire eCity-technologie van LEVC.

LEVC produceert zijn speciaal gebouwde elektrische TX-taxi’s en TX-shuttle-modellen met vergrote actieradius in een ultramoderne fabriek in Ansty, Coventry. Sinds 2014 heeft Geely meer dan £ 500 miljoen in LEVC geïnvesteerd, waardoor het een geheel nieuwe milieuvriendelijke productiefaciliteit heeft kunnen bouwen, de eerste in het VK die zich toelegt op de productie van elektrische voertuigen.   

In november 2019 begon LEVC met de productie van zijn eerste niet-taximodel met de lancering van de VN5, een middelgrote elektrische bestelwagen. Door gebruik te maken van dezelfde eCity-technologie als de TX, biedt de VN5 zowel emissievrije mogelijkheden als een zorgeloze actieradius, een cruciale combinatie voor bestuurders van bedrijfsvoertuigen.