TRANSFORMATIE VAN TRADITIONELE VOERTUIGFABRIKANT

Dankzij ons erfgoed, dat begon in de professionele taxibranche, hebben wij in de loop der decennia bedrijfsvoertuigen gebouwd met een ongeëvenaarde mix van prestaties, functionaliteit en vakmanschap.

Hoewel onze naam in de loop der tijd is veranderd, zijn de kernprincipes van onze voertuigen onveranderd gebleven: speciaal gebouwd om aan de eisen van het werk te voldoen, gericht op betrouwbaarheid, comfortabele werkomstandigheden en de beste ervaring voor de inzittenden.

Gesteund door de wereldberoemde Geely Automotive Group en verrijkt met de kennis uit ons verleden, blijven we innoveren met doelgerichte engineering in het hart van al onze voertuigen, terwijl we op weg zijn om de toonaangevende Europese leverancier van groene commerciële mobiliteitsoplossingen te worden.

2022
EEN NIEUW MIJLPAAL MOMENT
In mei van dit jaar markeerde LEVC de 7.000 wereldwijde verkoop van zijn wereldberoemde TX.

LONDEN BELLEN
In april kondigde LEVC een belangrijke mijlpaal aan met 5.000 verkochte TX taxi’s in Londen. Als ‘s werelds meest geavanceerde elektrische taxi, heeft de TX bijgedragen aan een verminderde uitstoot in de stad voor de hoofdstad.

2021
EEN BURGEMEESTERSBEZOEK
LEVC ontving burgemeester van Londen Sadiq Khan en burgemeester van de West Midlands Andy Street in de ultramoderne productiefaciliteit in Ansty, Coventry, terwijl de burgemeester van Londen plannen schetste om het aantal EV-laadpunten in Londen te verhogen als onderdeel van zijn 2030 Electric Vehicle Infrastructure Strategy.

2020
NIEUW DECENNIUM, NIEUW VOERTUIG
LEVC lanceert de eerste in een lijn van nieuwe commerciële elektrische voertuigen.

VN5 staat klaar om een revolutie teweeg te brengen in de sector van middelgrote bestelwagens. Aangedreven door de eCity technologie, is het de perfecte oplossing in groene logistiek, met een verbazingwekkende duurzaamheid, een groot laadvermogen, een totale elektrisch aangedreven actieradius van meer dan 300 mijl – mogelijk gemaakt door de range-extender.

1908
HET BEGIN
Nadat ze jaren eerder Mann & Overton’s Garage hadden opgericht, begonnen de Londense taxichauffeurs JJ Mann en Tom Overton voertuigen uit Frankrijk en Duitsland in Groot-Brittannië te importeren voor verkoop aan de Londense taxibranche.

In 1908 gaven de twee opdracht voor een speciaal model cabine van Unic 12/16hp, die speciaal was ontworpen om te voldoen aan de nieuwe Londense voorschriften, de Conditions of Fitness – twee jaar eerder ingevoerd.

Het is op dit model dat LEVC zijn wortels kan traceren. Tegen 1914 was het de meest voorkomende taxi in de Londense straten geworden.